Stal Tervake
Gastenboek Links Memorial Rudy Landuyt ContactNieuws van Stal Tervake

NIEUWS VAN 2012

 

SECTIE C VEULEN

Op 10/05/2012 is ons eerste en enigste voor 2012 veulen geboren uit FRONARTH SHIREE en GRISTHILLS LION KING . Een Voshengstje Vos met 4 witte benen .  Het zal als TERVAKE MACHO door het leven gaan.

SPRING SHOW 7/4/2012 TE PUTTE

De eerste show van 2012 is achter de rug . Voor Stal Tervake een Topdag !!! We deden met 4 pony's mee , de 2-jarige Tervake Bonfire behaalde een verdiende 3 de plaats onze 3-jarige Tervake Heiko een 6de plaats. Met deze plaatsen waren we best tevreden daar het voor onze 3 jarige zijn eerste show was. In de namiddag was het de beurt aan de oudere pony's . GLYNCOCH PETER PAN  kwam als een trein de ring in en behaalde volgende titels : 1ste plaats hengsten ouder dan 8 jaar , kampioen van de volwassen sectie A ponys , SECTIE KAMPIOEN en dan de kers op de taart DAGKAMPIOEN !!!!

DYNOD YOUNG DRAGON liep als geen ander en behaalde mooi de titel kampioen van de volwassen sectie C ponys om dan later het SECTIEKAMPIOENSCHAP ook nog te winnen.

Met een hele vracht bekers reden we dolgelukkig naar huis. Op naar de volgende keuringen ....

 

 

 

 

 

NIEUWS VAN 2011

NATIONALE KEURING VAN WELSH BELGIUM OP DE TERREINEN VAN MARIO VERVAEK OP 19 JUNI 2011

Eerst was het de beurt aan de Youngstock waar we met onze 2-jarige merrie Tervake Gucci de 1ste plaats behaalde .

Dan kwamen de gebruiksklassen aan de beurt :

Aude De Baets wint First Ridden alsook bereden -1.37m met als gevolg dat  ze zich nog eens mocht opstellen voor het kampioenschap van alle gebruiksklassen. Vol goede moed reed ze haar show , ze genoot werkelijk van het rijden en ja hoor de jury was er van overtuigd . Aude werd OVERALL KAMPIOEN VAN DE GEBRUIKSKLASSEN !!!!! Ze straalde gewoon van geluk .

We zijn heel blij om zo een goede ruiter op onze stal te hebben. Een mooie reclame voor onze stal !!!! Hiervoor willen we toch wel Aude bedanken om onze pony zo mooi voor te stellen !!

PROFICIAT AUDE !!!!!!!

In de reeks hengsten ouder dan 4 jaar deden we mee met onze Valk hengst LLwynneath Emyr welke een tweede plaats behaalde na de superbewegingde Vennebos Summer fun.

Bij de sectie C merrie's mocht onze Fronarth Shiree zich opstellen op de eerste plaats waarna ze zich tot  KAMPIOEN SECTIE C kroonde. Onze veulentje welke pas 3 weken was mocht zich opstellen op de tweede plaats.

Wederom een geslaagde dag voor Stal Tervake !!

    

 

Ponykeuring op 18 Juni 2011 bij MARIO VERVAECK

Het was weer een geslaagde dag voor Stal Tervake op de gezellige keuring van onze vrienden Mario en Mireille. Onze palomino merrie Venus behaalde een 1ste plaats in de reeks ponys van 1m tot 1.20m. Voor de kinderen is er altijd een speciale reeks voor pony en begeleider . Er zijn 2 reeksen 1 voor kinderen -12 jaar en 1 voor kinderen +12jaar . Aan de eerste reeks deed onze zoon Milan mee met Tervake Golden Glory in eigendom van Fam. Roesbeke - Wittische . Milan kon er net onder was eigenlijk een beetje te groot om hem goed in zijn hand te hebben maar hij deed toch mee hij behaalde een mooie derde plaats. In de tweede reeks was het de beurt aan de ruiter van onze stal Aude De Baets met Venus welke een tweede plaats behaalde .

In de reeks ponys van 1.20m tot 1.35m was het de beurt aan Dynod Young Dragon , deze liet hem super zien en werd dan ook 1ste in zijn reeks. Dynod Young Dragon werd deze dag KAMPIOEN VAN ALLE PONYS !!

S'avonds was er nog een hele gezellige barbeceu !!

Het was een superdag en een goed georganizeerde keuring !!!

Merrieveulen geboren (eerste in 2011)

Op 18 mei 2011 omstreeks half tien s'avonds is ons eerste veulentje van het jaar 2011 geboren . Een merrieveulen , donkerbruin en 4 witte gelijke sokken. Moeder : Fronarth Shiree - Vader : Dynod Young Dragon.   Foto's volgen .....

Tervake Fairdale verkocht

Woensdagavond 4 mei 2011 hebben we Fairdale verkocht aan de Familie Van Houtte Christoph, Katty en Nicoline. De bedoeling voor hen was een pony bij te kopen om hun vierspan volledig te maken. Blijkbaar paste Fairdale in het span .... Christoph en Katty zijn lid van de schipdonkmenners en zouden Fairdale al meedoen in het span zondag 8 mei 2011.

Zondagavond 8 mei kregen wij al een mailke met daarin de foto's van hun 4-span. Fairdale past er perfect in , het was zelf moeilijk om te zien waar ze liep. Woensdagavond de merrie komen halen en zondag reeds in het 4-span voor een rit van 40 km uitgestippeld door de schipdonkmenners in Wachtebeke. Chapeau aan Christoph en Katty !!!!

 

  

 

Spring show 2 april 2011

Stal Tervake was goed vertegenwoordigd op de Spring Show in Putte in de bereden klassen.

Aude De Baets reed met onze palomino merrie Venus haar eerste wedstrijd. Alles was nieuw voor zowel Aude als de pony. In de bereden klasse -1.37 nam ze een mooie tweede plaats. In de first ridden behaalde ze de eerste plaats met een glimlach. De eerste beker is binnen op naar de volgende .... De combinatie deed het super. Daar Aude graag ook eens wou springen hebben we haar eens een spingles laten volgen met als gevolg dat ze reeds haar eerste jumping zal rijden op 28 mei 2011 . Met volle spanning kijken we uit naar deze wedstrijd ....

Proficiat aan Aude met haar knappe prestatie op haar eerste wedstrijd !!!!!

 

 

Stal Elbers was ook van de partij met onze NWR merrie Tervake Dancing Princess. Deze merrie is zadelmak gemaakt door Maartje en word nu voorgesteld door haar op de Welsh keuringen. Voor haar 4-jaar deed ze het super op haar eerste wedstrijd. De combinatie was gewoon een streling voor het oog.... Maartje maakte er een hele mooie voorstelling van met een eerste plaats als bekroning.

 

 Beide pony mochten door hun behaalde plaatsen zich nog eens opstellen voor het kampioenschap . Maartje en Dancing Princess werden er Reserve kampioen van alle gebruiksklassen. Toch wel een proficiat waard aan Maartje !!!!

 Een geslaagde dag , schitterende organisatie, mooie locatie , stralende zon en veel plezier !!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wengelo's Ricardo

Afgelopen weekend was er in CompiŤgne (Frankrijk) een internationaal concours.
Wengelo's Ricardo (v. Coelenhage's Purioso x Hondsrug Raspoetin prestatie) liet hier wederom van zich horen.
In de landenproef scoorde Wengelo's Ricardo 72,22%, dit betekende een eerste plek voor deze hengst, samen met zijn 14 jarige amazone Dana van Lierop.
In de individuele proef scoorde deze combinatie 71,93%. Deze score was wederom ruim voldoende voor een eerste plek.
Op zondag werd de kŁr op muziek gereden. In de stromende regen wisten Wengelo's Ricardo en Dana van Lierop een fantastische proef neer te zetten. Deze proef leverde maar liefst 77,83% op. Voor de derde keer op rij was Wengelo's Ricardo de beste.
Al met al een fantastisch weekend, met drie eerste prijzen en een persoonlijk record.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Nwr- merrie onder het zadel :

Onze 4-jarige Nwr merrie Tervake Dancing Princess word klaargestoomd om zich voor te stellen in de bereden klassen +1.37m . Zij is zadelmak gemaakt door STAL ELBERS en word nog steeds verder gereden door Maartje. We hebben er het volste vertrouwen in dat deze twee het weer goed zullen doen .

Hun eerste voorstelling zullen we zien op de hengstenkeuring 2 april 2011 in Putte !!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe Ruiter op Stal Tervake :

Voor 2011 zal Stal Tervake weer aanwezig zijn in de bereden klassen -1.37m . AUDE DE BAETS zal met onze palomino merrie VENUS in de bereden klasse starten. De eerste wedstrijd is voorzien op 2 april 2011 , op de hengstenkeuring. De combinatie is alvast geslaagd !!

Wij wensen Aude veel succes !!!!!! en kijken uit naar haar eerste wedstrijd !!!

Foto's volgen....

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

NIEUWS VAN 2010

W.Y.W.S. TE HEINKENSZANDE IN NEDERLAND 27 NOVEMBER 2010

Wederom was het een geslaagde keuring voor Stal Tervake, Tervake Bonfire nam een derde plaats , Tervake Totilas nam de beker van sectie C kampioen en Tervake Fairdale mocht zich op het einde van de dag opstellen als OVERALL SUPREME CHAMPION. Spijtig genoeg kon niet iedereen het beamen met de jury maar we zeggen steeds het is aan de jury om te beslissen welke pony zij de beste vinden. Keuringen moeten een ontspanning zijn en geen spanning helaas voor sommigen niet van toepassing als ze de eerste plaats niet behalen . Wij vinden het dan ook spijtig dat dit moet gebeuren onder een kleine groep van Welsh liefhebbers.

Tervake Jabedabedabedoe mocht zich in een hele sterke reeks van 7 ponys opstellen op een derde plaats, proficiat aan Philippe en Jabeke zijn voorbrengster Manon welke Jabeke zeer mooi gepresenteerd heeft.

Wij willen hier dan ook het bestuur van rond de schelde feliciteren met de mooie locatie en sfeervolle keuring die zij telkens weer teweeg brengen.

Spijtig genoeg hebben we op deze dag ook afscheid genomen van het Sectie D veulen FRONARTH INTRUDER in eigendom van onze goede vrienden Nooteboom Tom en Mieke . Wij wensen hen veel sterkte toe met het verlies van hun hele mooie veulen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SECTIE D HENGSTEN OP STAL TER VOORBEREIDING VAN DE CENTRALE HENGSTENKEURING TE ERMELO IN 2011

De familie Elbers stelt weer het vertrouwen in ons om hun Sectie D hengst DE BIESTERMANNEN INTRUDER  klaar te maken voor de centrale hengstenkeuring in Ermelo 2011. Tevens maken zij onze Nwr-merrie TERVAKE DANCING PRINCESS (V:Wengelo's Ricardo) zadelmak , we zien er al naar uit om deze merrie onder het zadel te zien.

BRUNNERA WIZZARD in eigendom van Stal Van vooren staat ook bij ons om klaar te stomen voor de centrale hengstenkeuring in Ermelo 2011. Wij danken dan ook Peter voor het vertrouwen dat hij stelt in ons.

Van beide hengsten hebben wij hoge verwachtingen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SINT-LIEVENS KEURING 11 NOVEMBER 2010

Tervake Fairdale welke we teruggekocht hebben van de familie Roesbeke bewijst dat ze het in haar heeft , ze werd 1ste in haar reeks, Sectie A kampioen en werd dan nogmaar eens JEUGDKAMPIOEN. Dynod Young Dragon mocht zich later opstellen als DAGKAMPIOEN. TERVAKE JABEDABEDABEDOE vertoonde zich voor het eerst op een keuring , hij stond er netjes op en straalde met als gevolg dat hij hem ook als eerste mocht opstellen. Wij danken dan ook de Fam. Claeys Philip voor de mooie reclame die zij maken voor onze stal.

Op foto Tervake Jabedabedabedoe in eigendom van Philip Claeys.

TERVAKE GUCCI (coelenhage's Wennol x Gristhills Lion King) : JEUGKAMPIOEN OP CENTRALE MERRIEKEURING TE KOOTWIJK NEDERLAND

Met trots mochten wij de beker van Jeugdkampioen in ontvangst nemen op 21/08/2010 te Kootwijk. 6 Regionale keuringen gingen vooraf om geselecteerd te worden om mee te mogen doen aan de centrale merriekeuring in Kootwijk. Wij hadden onze selectie reeds binnen op de regionale keuring te Houten , daar werd onze eigen gefokte Gucci ook al beste Jeugd sectie C kampioen.

Zaterdag was het best spannend om mee te lopen in de ring voor het Jeugdkampioenschap wetende dat er grote namen bij waren, toen ze onze TERVAKE GUCCI verkozen tot Jeugdkampioen waren we heel trots en supergelukkig want het is tenslotte met een eigen fokprodukt dat we deze titel behaald hebben en dan nog wel in Nederland waar het best moeilijk is zo een titel te halen.

   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HELAAS HEBBEN WIJ OP 28 JULI 2010 AFSCHEID MOETEN NEMEN VAN ONS MERRIE VEULEN TERVAKE HOLIDAY (coelenhage's Holly x Glyncoch Peter Pan).

TERVAKE GUCCI SECTIE C JAARLING GESELECTEERD VOOR DE CENTRALE MERRIEKEURING IN KOOTWIJK 21 AUGUSTUS 2010

Stal Tervake doet het weer ook dit jaar zijn we geselecteerd voor Kootwijk. Gucci liet zich vandaag echt mooi zien met het mooie resultaat dat ze naast haar behaalde 1ste plaats ook nog eens beste jeugd sectie C werd met een 1ste premie en een uitnodiging voor Kootwijk. Nu op naar Kootwijk en zien wat het daar word maar met dit resultaat zijn we al zeer tevreden.

 

TERVAKE SPIDERMAN TOONT ZICH DE EERSTE MAAL OP KEURING IN HET SHOWTUIG op SHOW IN VROUWENPOLDER / NEDERLAND

Trots keken we op toen Tervake Spiderman de showring binnen kwam in het tuig met als menner Notteboom Koen. Wat we van dit duo reeds verwacht hadden is duidelijk nu , ze vormen 1 Team. Spiderman liet zich werkelijk mooi zien , de mooie gangen kwamen tot zijn recht . De hengst is slechts 3 jaar wat word dit binnen een paar jaar eindelijk een Belg bij de overwinnaars in Nederland???? We zullen zien , maar in ieder geval wij geloven zeker en vast in dat Team. Supertrots waren we om hen zo aan het werk te zien.

WENGELO'S RICARDO VERKOCHT (onze lievelingshengst NWR en tevens de vader van TERVAKE DANCING PRINCESS)

Gisteren (woensdag 30 juni 2010 )  is de acht jarige NWR hengst Wengelo's Ricardo verkocht naar Duitsland.

Wengelo's Ricardo ( Coelenhage's Purioso x Hondsrug Raspoetin) werd gefokt door de familie Dokman uit Wijhe. Als veulentje werd hij verkocht aan stal Coelenhage te Wezep.

Voormalig eigenaar Ronald Vrolijken vertelt: "Ricardo was als veulentje al een echte blikvanger. Als hij begon te draven, kon je niks anders dan naar hem kijken en genieten. Daarbij viel zijn bijzonder fijne karakter toen ook al meteen op. Een goed karakter vind ik erg belangrijk, met name voor een dekhengst. We fokken immers sport pony's voor kinderen. Ricardo ontwikkelde zich goed en ging als drie jarige naar de Welsh hengstenkeuring. Hier werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en werd hij kampioen beste draf.
Het verrichtingsonderzoek doorliep hij goed en hij werd goedgekeurd met een prachtige cijferlijst.
Ik heb toen wel eens gedacht: Deze hengst gaat internationaal succes behalen in de dressuur sport. Maar zoiets moet natuurlijk eerst maar gebeuren.
Ricardo maakte deze gedachte waar. De afgelopen 2,5 jaar was hij een succesvolle combinatie samen met zijn amazone Dana van Lierop. Ricardo en Dana behaalde zulke goede resultaten dat ze werden opgenomen in het B kader. Niet snel daarna werd de combinatie opgenomen in het A kader. Vele internationale succes volgden.
Van jongs af aan was er al veel belangstelling voor Wengelo's Ricardo. Maar ja, ik kon hem wel verkopen, maar dan? Dan zou ik precies het zelfde weer terug willen kopen.
Inmiddels is Ricardo acht jaar oud. De belangstelling voor hem bleef en op een gegeven moment moet je knopen door hakken.

Wengelo's Ricardo heeft inmiddels al 6 goedgekeurde zonen: 4 in Nederland, 1 in Duitsland en 1 in Belgie. Twee van zijn zonen zijn in mijn bezit. Namelijk: Compagnons Humprey, en Rhodin Hedde. Ook heb ik een aantal goede fokmerries van Ricardo en nog een aantal jaarlingen waar ik veel vertrouwen in heb.
Het is fantastisch geweest om eigenaar te zijn geweest van zo'n geweldige hengst. Ik wens de nieuwe eigenaren veel geluk toe met Ricardo."

 

LLANNEATH EMYR WINT ZIJN EERST KEURING !! 

 Op 19 juni 2010 werd door Mario Vervaeck zijn zesde ponykeuring georganiseerd . Deze keuring is voor ons een plezante samenkomst onder de ponyvrienden.  De keuring staat gekend voor de aanwezigheid van de vele ponys met een hele goede organisatie van gans het team Vervaeck. Emyr mocht aan Reeks 4 deelnemen bij de hengsten van 1.00m tot 1.2 m daar stond hij eerst tweede geplaatst naast de gekende hengst Buren's Nelson na overleg van de Jury plaatsten zij onze Emyr toch eerste. Wij waren zeer verheugd met deze plaats zeker omdat het Emyr zijn eerste ervaring was met het samenkomen met andere ponys. De hengst was zeer gewillig en hield blijkbaar van de aandacht.

WOORDEN VAN DE JURY DHR.VERBAAS UIT NEDERLAND : Zelden zo een mooie hengst gezien !!!

Met deze lovende woorden zijn we er vast van overtuigd dat deze hengst nog vele prijzen zal in de wacht slepen !!!

 

 

Tervake Jay-Z verhuist binnenkort naar Frankrijk om daar verder zijn carriere uit te bouwen .

 

Eindelijk zijn de slapenloze nachten gedaan het laatste veulen is geboren een prachtig sectie C zwart hengstenveulen. De merrie's zijn alweer gedoken voor volgend jaar .

 

STAL TERVAKE GAAT TERUG LOPEN MET HET KAMPIOENSLINT BIJ DE SECTIE C

In de reeks 4-jarigen mocht Cobmels Syndod Haf het opnemen tegen Arvalon Dion waar we toch wel even schrik voor hadden maar toen de beslissing viel konden we enkel trots zijn en juichen van geluk. Bij de oudere hengsten was het de beurt aan Dynod Young Dragon met wel een heel geduchte concurent New Challenge Pierrot welke super super liep en een hele camion fans mee had om daar tegen uit te komen was wel een hele opdracht. Na toch wel een vijf tal minuten moeten wachten op de uitslag wat voor ons nog meer stress inhield viel het woord en ja hoor Dynod Young Dragon mocht zich als eerste opstellen , Voor ons kon het niet meer stuk. Beide hengsten die wij voorstelden stonden op nummer 1.

Dan kwam het kampioenschap , met op voorhand al veel speculaties maar er moet gestreden worden tot de meet zeggen ze  met als gevolg volgende uitslag :

Dynod young dragon werd sectie C kampioen op de Centrale Hengstenkeuring op 13 februari 2010 in Ermelo / Nederland. Trots konden wij de beker in ontvangst nemen van sectie C kampioen.

Met nog een grotere trots kwam Cobmels Syndod Haf in eigendom van Stal Elbers uit Ossenisse/Nederland naast Dragon te staan en bekwam hij de eer van reserve sectie C kampioen, het kon niet beter geslaagd zijn voor Stal Tervake. De hengst Cobmels Syndod Haf is klaargemaakt door Stal Tervake wat toch wel een eer is om hem dan als reserve kampioen  zien worden. Wij danken de Fam. Elbers voor het vertrouwen zij in ons stelden voor het klaarmaken van hun hengst. Onze missie was wederom geslaagd. Eigenaren waren super trots en terecht want Jopie (koosnaampje van Syndod Haf) liep fantastisch en stond er prachtig op .

 
 DYNOD YOUNG DRAGON SECTIE C KAMPIOEN  COBMELS SYNDOD HAF SECTIE C RESERVE KAMPIOEN
   

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 NIEUWS VAN 2009

DE SAMENWERKING MET STAL ELBERS GAAT VERDER ...

Na het succesvol rijden van Dragon hebben we aan Maartje gevraagd of ze onze Welsh Part-Bred COELENHAGE'S PART-TWO ook wil klaarmaken voor de bereden klasse op de Welsh-shows. We zijn zeer vereerd dat Maartje onze pony's wilt rijden. We hebben het volste vertrouwen in Maartje en David.


DE EERSTE FOTO'S VAN DOORNZICHT HEIDI EN TERVAKE SUNFLOWER IN HET DUBBELSPAN

Deze twee ponys zijn pas een tijdje bij hun nieuwe eigenaar Jana Huys en lopen al in het span. Jana is pas 8 jaar en al zo in de ban van het mennen en nu zeker met haar twee-span. We zijn ervan overtuigd dat we Jana nog zullen zien als vier-span menner zoals haar vader Dirk Huys. Een ware reclame voor de mensport en de Welsh pony.

 


TERVAKE SPIDERMAN IN ZIJN NIEUWE THUIS

Spiderman staat in zijn nieuwe stal bij Fam. Notteboom Koen en Naomi. Hij stelt het heel goed en word met veel zorg klaar gestoomd naar zijn eerste keuring en word al goed voorbereid op het mennen.

 


DOORNZICHT HEIDI EN TERVAKE SUNFLOWER ZIJN AFGELEVERD

Onze 2 2-jarige merries zijn op hun nieuwe plaats bij de prysho hoeve. We hebben daar een staaltje van het kunnen van Jana en Lisa Huys gezien. Jana (8jaar) als menster en de kleine Lisa (6jaar) als amazone.

     

 Jana Huys zal tevens een demonstratie 4-span kegelrijden geven op onze 5-de memorial Rudy Landuyt Zaterdag 11 juli 2009.


TERVAKE SPIDERMAN TOCH VERKOCHT

Spiderman is verkocht naar de familie Notteboom Koen en Naomi. De pony blijft in dichte nabijheid waar we heel blij voor zijn. We hopen dan ook deze hengst op de keuringen te zien en zullen hem blijven volgen. Wij wensen Koen en Naomi veel succes met Spiderman en geloven ten volle in hun inzet om deze hengst klaar te maken. We kijken er al naar uit om deze hengst terug te zien op de keuringen.


TERVAKE SUNFLOWER EN DOORNZICHT HEIDI VERKOCHT

Beide merries zijn verkocht aan de PRYSHO HOEVE in eigendom van Dirk en Inge Huys . Deze ponys zullen klaargemaakt worden voor de mensport voor de momenteel jongste menner die ik ken JANA HUYS (8jaar). Jana rijdt reeds enkel en dubbelspan in wedstrijd met zowel welsh ponys als shetland ponys. We wensen haar en natuurlijk haar ouders veel succes met de pony's.


EERSTE VEULEN VAN 2009 STAL TERVAKE GEBOREN OP 10/03/2009

TERVAKE HEIKO

Het eerste veulentje is er deze namiddag was het zover toen we op de weide kwamen. Onze Merrie Coelenhage's Holly heeft een hengstenveulentje van Glyncoch Peter Pan.

foto's 1 dag oud...

 

     


VERSLAG VAN DE HENGSTENKEURING DOOR MANON EGGERMONT (alsook de foto's)

 

Op vrijdag 13 februari ben ik samen met mijn vriend (ook de fotograaf van alle fotoís) naar het KNHS-centrum in Ermelo gereden. We zijn om 06.00 vertrokken en we waren om 09.00 in Ermelo. Na eerst wat te hebben rond gekeken zijn we op de tribune gaan zitten tijdens de sectie NWR. Vele hengsten mochten zich de volgende dag bewijzen. Na een half uur zijn we de rest van de club gaan zoeken en onze paarden bezocht. Deze hengsten waren ermee: Liezelhof Magic, Voorens Jack (eigendom van P van Vooren)  Dynod Young Dragon, Shore Brooks High Five, Gristhills Lion King (eigendom van M. Haverbeke en S. Noack) Cobmels Synod Haff, (eigendom stal Elbers) en Brookhall Sea Eagle. (eigendom M. Vervaeck). Rond 11 uur kwam de sectie B daar moest Eagle in mee lopen, om 3 uur moest Jopie lopen, daarna kwam de sectie A waar Shore Brooks High Five in mee liep. We hebben alles goed aangemoedigd met veel lawaai. ís Avonds tijdens de avondshow moesten Magic en Lion King meedoen ook liep Trefeas Brenin Du mee, ze moesten laten zien hoe goed ze konden bewegen. Trefeas Brenin Du is de vader van mijn verzorgpaard dus dat was wel heel gaaf om die te kunnen zien. Daarna deden ze allerlei shows met het thema ĎDe wereld rondí. Als eerste kwam Amerika, het wilde westen. Dit werd uitgebeeld door een huifkar met cowboys die de penningmeester over vielen en 2 indianen pakten dan de koffer weer af. Na dit grappige stuk kwam Japan, dit waren 4 NWR ponyís met  Japanners, deze hebben een pas de deux uitgevoerd. Daarna kwam Oostenrijk, hier liepen eerst aan de hand Magic, Lion king en Brenin Du, een daarna kwamen ze onder het zadel, met 1 sectie C hengst: Dragon. Hier liet hij zich super zien, mooie uitgestrekte draf kwam er uit. Maar toen de Welsh cob hengsten onder het zadel kwamen ging hij crossen en Maartje kon hem niet meer houden. Ook werd er nog de beste NWR van 2008 geshowd: Orchard Boginov en heeft deze avond het sportpredicaat ontvangen. Ook was er deze avond nog een black light show. Om 22.00 uur was de dag klaar, dus we hebben nog geholpen met het verzorgen van de paarden en toen zijn we met zijn allen terug naar het hotel gegaan. De volgende ochtend hebben we eerst gezellig ontbeten met zijn allen en om 08.00 zijn we terug gegaan naar het KNHS-centrum. Daar hebben we eerst de paarden gevoerd en stallen schoongemaakt. Om 11 uur moest Magic lopen en die was helaas maar als enige Welsh cob dus dat was snel klaar, de volgende van onze groep moest pas om half 3. Dit was Brookhall Sea Eagle, deze werd dus goedgekeurd als dekhengst. Het liep veel uit. Jopie kwam om half 4 de ring in en we hebben met zijn alleen gejoeld en op de wanden geklopt want hij moest zijn eigen laten zien. Met geluk hij mocht door en werd ook nog eens reserve sectie kampioen. Daarna kwamen de dekhengsten onder het zadel grote maat: de NWR. Dit waren 2 groepen, degene met het mooiste gangwerk werd eerste geplaatst. Daarna kwam de kleine maat 1 sectie A, 2 sectie B en Dragon liep mee, hij was een beetje driftig liet wel hele goede stukken zien maar de jury vond van niet, ze werden laatste geplaatst. Na de bestgaande rubriek kwam als laatste nog de dagkampioenschap. Uit alle secties werd tijdens de 2e bezichteging ook nog de beste uitgekozen dus van alle secties was er 1. Magic deed er ook aan mee maar werd helaas geen kampioen of reserve.


CENTRALE HENGSTENKEURING TE ERMELO 2009

Met veel tevredenheid kijken we terug naar de afgelopen hengstenkeuring in Ermelo. Een zeer tof, gezellig weekend met veel plezier en vooral toffe groep waar ook onze nederlandse vrienden Claudia, Maartje , David (halve belgen) bijwaren gewoon super ...

Cobmels Syndod Haf (sectie C) beter gekend als Jopie ,welke we voor de Fam. Elbers uit Nederland klaar gezet hebben, voor de jury ter goedkeuring. Vol spanning stonden we te wachten op de hoed die moest op blijven van de ringmeester op vrijdag . Deze dag waren we goed doorgekomen , 1ste bezichtiging erdoor, harde bodem en vetrinair goedgekeurd nu op naar de zaterdag waar de definitieve beslissing ging komen. We kwamen in de ring en Jopie liet zich van zijn beste kant zien waarna we op het spannende moment wachten van goedkeuring uiteindelijk kregen we te horen dat Jopie wel degelijk als dekhengst in het stamboek opgenomen werd. Hij mocht tevens deelnemen aan het kampioenschap voor de Sectie C's daar behaalde hij als 3-jarige zelfs het reserve kampioenschap sectie C. De blijde gezichten , spanning was weg, het gejuich was enorm. Wij zijn trots dat we deze hengst in volle vertrouwen mogen klaarzetten hebben voor de Fam. Elbers, we wensen hen dan ook veel succes met hun goedgekeurde dekhengst. Het nederlandse stamboek heeft een beloftevolle sectie C hengst bij .

              

Shore Brooks High Five(sectie A) moest voor primering verschijnen voor de jury op zaterdag , we waren heel tevreden . De sectie A 4-jarige hengsten waren allen totaal andere types of onze High Five maar we behaalden toch fijn de primering. Daardoor is onze Palomino hengst voor het leven goedgekeurd zowel in Nederland als in BelgiŽ.

             

Dynod Young Dragon(sectie C) werd zaterdag bereden door Maartje Elbers voorgesteld . Maartje kreeg de enorme concurentie tegen dat ze het moest opnemen tegen de sectie A en B pony wat eigenlijk niet kan vergeleken worden met sectie C en D ponys. Totaal verschillend van Type maar ze moesten wel samen binnen dus eigenlijk kan dit niet. Dragon maakte er een vrolijk boel van tot groot jolijt van Maartje . Ze had er zoveel plezier in met wel wat spierpijn als gevolg. Maar wat we te zien kregen was gewoon super. Hij had de draf echt wel mee de benen sprongen eruit . Wij willen dan ook Maartje bedanken voor hetgene wat zij voor Dragon en met Dragon gedaan heeft.

       

Foto van Maartje en Dragon zijn genomen van de showavond Night off the Stallions waarop Dragon bereden door Maartje en Gristhills Lion King aan de hand uitgenodigd waren.


MAARTJE ELBERS van "STAL ELBERS" GEEFT EERSTE K‹R OP MUZIEK MET DYNOD YOUNG DRAGON OP DE WINTER FAIR SHOW IN TERNEUZEN

De eerste voorstelling van onze hengst Dynod Young Dragon,welke gereden word door Maartje Elbers en gestald staat bij Stal Elbers, zit erop. Met veel bewondering genoot menig publiek van hun show speciaal in het thema kerstmis voor ons gereden . Super Maartje wat je ons liet zien.


WINTERFAIR EN WELSH YOUNGSTOCK SHOW IN TERNEUZEN 20 DECEMBER 2008

Voor het eerst gaven onze nederlandse buren van Vereniging Kring van Welsh pony liefhebbers "rond de schelde" een najaarskeuring voor alle youngstock ponys wel of niet in hun winterse outfit.

De belgen waren weer goed vertegenwoordigd en namen eveneens ook 1ste plaatsen mee naar huis.

Stal Tervake had voor deze gelegenheid Templedruid Caramel (3jaar , sectie A) , Shore Brooks High Five (3jaar, sectie A) en Cobmels Syndod Haf (2jaar, sectie C) mee.

Templedruid Caramel nam het kampioenschap van de 3-jarige sectie A's gevolgd door Shore Brooks High Five welke het reserve kampioenschap 3-jarige sectie A's voor zich nam. Tevens werd Caramel reserve sectiekampioen sectie A.

Cobmels Syndod Haf (beter gekend als Jopie en in eigendom van Stal Elbers) nam alsook het sectie C kampioenschap voor zich.

Voor Shore Brooks High Five en Cobmels Synod Haf was dit een goede voorbereiding op de aankomende hengstenkeuring in Ermelo (Nederland)

Na de pauze konden we genieten van een kŁr op muziek door Maartje Elbers met Dynod Young Dragon welke door haar ook zal gereden worden op de hengstenkeuring in Ermelo.

  Op foto Cobmels Syndod Haf


COBMELS SYNDOD HAF(OS) IN EIGENDOM VAN STAL ELBERS uit OSSENISSE

Deze 2-jarige hengst beter gekend als Jopie bij onze Nederlandse vrienden zal klaargemaakt worden door Stal Tervake voor de hengstenkeuring 2009 in Ermelo . Vol spanning zullen we weer uitkijken wat deze hengst in petto heeft.

               


KEURINGSZEIZOEN IS WEER GESLAAGD VOOR STAL TERVAKE

Het criterium is gewonnen door Glyncoch Peter Pan en Dynod Young Dragon in de bereden klasse.

Met 2 maal het dagkampioen op naam van Peter Pan mogen we succesvol terugkijken op het jaar 2008. Op iedere keuring is er steeds een kampioen van stal tervake geweest. Alsook op de fokprodukten van Stal Tervake kunnen we terecht fier zijn. Boldershof Angel (vader : Shore Brooks Chin Chin) en Mr. T (vader Glyncoch peter pan) welke verschillende eerste plaatsen namen winnen ook het criterium van 2008.

Voor Stal Tervake was 2008 een zeer geslaagd zeizoen.

             


TERVAKE SPIDERMAN TERUG VAN WEGGEWEEST

Spiderman staat terug op stal .

Als veulen bood hij reeds een hele aparte beweging afwachten wat de toekomst van hem brengt.

Deze hengst zal normaal aangehouden worden op stal Tervake.

Spiderman heeft als vader Glyncoch Peter Pan en moeder Hengelhoef's Virenza

Foto's volgen...


TERVAKE CHARITY VERLAAT STAL TERVAKE

Charity , het eerste veulen van onze Nwr merrie Oldenberts Twiggy, is verkocht naar MENTEAM RAMSKAPELLE uit Knokke-Heist. De merrie zal aangehouden worden voor de mensport. Gwendoline Ackaert welke zowel binnenlandse en buitenlandse wedstrijden rijd zal Charity samen met haar vader Peter klaar maken voor de mensport. Gwendoline Ackaert heeft dit jaar het wereldkampioenschap te Oostenrijk verdedigd voor BelgiŽ bij de junioren en behaalde een mooie 6de plaats. Gwendoline met haar vader als groom hebben ook het Belgische Kampioenschap reeds op hun naam staan.

Wij wensen hen dan ook heel veel succes met onze Charity en hopen dat ze het met haar ook zo goed kunnen doen.

 


LAATSTE WEDSTRIJD ZIT EROP VOOR SHANA VAN DUYNSLAGER

In Onze-Lieve-vrouw-waver sluit shana haar showjaar af met Dynod Young Dragon in de bereden klasse sectie C en D's . Shana deed het voortreffelijk met zo een jonge hengst. Ze heeft het criterium gewonnen voor het jaar 2008.

Onze dank aan Shana voor het berijden van Dragon.

Dragon zal klaar gemaakt worden voor de show in Nederland op 6 september 2008 daarna zal hij naar ons buurland Nederland vertrekken waar hij zal klaargemaakt worden door MAARTJE ELBERS van STAL ELBERS welke hem zal voorstellen in de bereden klasse -1.37m op de hengstenkeuring in Ermelo 2009.


SHANA EN DYNOD YOUNG DRAGON STELEN DE SHOW

In Gavere werd ons gevraagd of we de welsh pony (bereden) wilden promoten in de grote showring . Aan Shana de eer om dit te doen. Eťnmaal in de showring gaf Shana het publiek een showtje weg van jewelste nog nooit heeft Dragon zich zo getoond. Staart erop en vanuit het achterbeen smeet hij de voorbenen meters weg. Ongelooflijk . Het publiek joelde en applauduseerde en Dragon groeide en gaf het beste van zichzelf maar werd heter en heter van het gejuich en geklap. Tot schrikkens toe stonden we te kijken hoe Shana dit oploste maar ze bleef erop.

Shana wat je daar gedaan hebt CHAPEAU er zouden er je weinig nadoen.


EERSTE PUNTEN VOOR HET CRITERIUM ZIJN BINNEN

Het criterium van BelgiŽ bestaat dit jaar uit 4 keuringen (Gavere-Wavre-nationale show in Wortegem-Petegem en Heist-op-den-berg, de 3 beste resultaten tellen mee.

Voor stal Tervake zijn de eerste punten binnen .


NAKOMELINGEN VAN HENGSTEN UIT STAL TERVAKE SCHITTEREN OP DE KEURINGEN

Verschillende nakomelingen van onze hengsten nemen 1ste en 2de plaatsen op de Welsh keuringen .

BOLDERSHOF ANGEL (jaarling) vader : Shore brooks Chin Chin

  - 1ste plaats vrouwenpolder alsook jeugdkampioen

  - 1ste plaats alden biezen

  - 1ste plaats gavere

MISTER T (veulen) vader : Glyncoch Peter Pan

  - 1ste plaats veulens sectie A Gavere

HAPPY BLACK (jaarling) vader : Shore Brooks Chin Chin

   - 2de plaats Gavere

PK'S CERIDWEN MABEL (3-jarige) vader : Glyncoch Peter Pan

    - 1ste plaats Adegem memorial Rudy Landuyt

    - 1A premie op regionale keuring in Zevenum Nederland

Proficiat aan al deze eigenaars en dank voor de mooie reclame met de nafok !!!!

Op foto het veulen MISTER T in eigendom van Fam. De Roye Jan !

 

 


KEURING TE VROUWENPOLDER IN NEDERLAND OP 28 JUNI 2008

Een dag om niet snel te vergeten.. Panne met 1 van de jeeps van onze vrienden. Maar bijna al de kampioenschappen stonden op naam van Maldegem.

Geluk en Pech liggen niet ver uit elkaar.

Jeugdkampioen sectie A : Boldershof Angel (vader : shore brooks chin chin)

Bereden klasse -1.37m : Pk's Ceridwen Mabel met Gwendoline (vader Glyncoch Peter Pan) in eigendom van Gwendoline De Kever uit Nederland.

sectie A: Glyncoch Peter Pan Reserve-sectie A kampioen

sectie B : Brookhall Sea Eagle : reserve jeugdkampioen sectie B

                Stougjeshoeve Dancing princess : kampioen sectie B alsook DAGKAMPIOEN

sectie C : Dynod Young Dragon : sectie C kampioen

sectie D : Liezelshof Magic : sectie D kamioen alsook reserve Dagkampioen

Maldegem staat weer op de kaart bij onze buren Nederland.

Voor ons was het een supermooie dag , veel plezier , mooie organisatie en al bij al veilig en wel thuis geraakt met de kapotte jeep dankzij Guy Rys van de Nissan garage Maldegem.

Mabel met Gwendoline               Dagkampioen:                            Onze hechte groep welsh vrienden

                                                     Stougjeshoeve Dancing Princess


14 JUNI PONYKEURING BIJ ONZE VRIENDEN MARIO EN MARGA VERVAECK

Natuurlijk konden wij niet ontbreken op de keuring van onze vrienden. Onze kinderen Aisha en Milan kijken er naar uit omdat ze zelf mogen meedoen aan beste begeleider met pony.

Beiden deden het zeer goed in hun reeks.

Aisha werd 1ste                                                                                       Milan werd ook bij de 3 eersten geplaatst

                                        

Hun dag kon niet meer stuk.

Het was weer een geslaagde keuring met aansluitend een lekkere barbeque!!!

 


STAL TERVAKE STELT ZIJN DEUREN OPEN VOOR PUBLIEK

Het was een geslaagde dag , vele bezoekers waren gekomen om onze pony's te zien.  Wij danken dan ook het NWPCS zuid en niet te vergeten ZEEUWS VLAANDEREN (ROND DE SCHELDE) voor hun komst.

In het bijzonder danken wij Dhr. Mario VERVAECK voor het voorbrengen van onze pony's.

 

 


SHANA VANDUYNSLAGER  WINT DE BEREDEN KLASSE -1.37M OP DE MEMORIAL

Shana en haar pony Tervake Chapter verslaan hun grootste concurrente op onze memorial rudy Landuyt 2008 . Steeds stond Shana tweede genoteerd na de pony Ponyhoeve Bijou gereden door Sofie Claesen. Eindelijk was het haar beurt om te triomferen. Bij de eerste plaatsing was ze zelf zo van streek dat ze niet wist dat ze eerste was. Voor Shana en Saskia was het een mooie overwinning.

Proficiat Shana...


1STE VEULEN VAN 2008 MET ALS VADER GLYNCOCH PETER PAN GEBOREN OP STAL BOLDERSHOF.

Het mooie palomino hengstenveulen zag het zonlicht op 25 maart 2008 . Het veulentje komt uit de befaamde moeder SHAMROCK PRIME CONFETTI en is in eigendom van de Fam. De Croock Alex uit Adegem. We hopen dat het veulen een beloftevolle hengst mag worden . Het veulen kreeg de naam BOLDERSHOF ROCKY.

                                     


DYNOD YOUNG DRAGON WORDT BEREDEN DOOR SHANA VANDUYNSLAGER

Meer hierover in de bereden klasse


NIEUW OP STAL
                                           

COELENHAGE'S PART-TWO

Sectie WPBR
Hengst zwart
08/05/2005
Fokker : Ronald Vrolijken

SHORE BROOKS HIGH FIVE

Sectie a
Palomino Hengst
26/04/2005
Fokker : Fam. Nijkerken

COELENHAGE'S BUMBLEBEE

Sectie a Merrie
Schimmel
09/06/2007

Foto's volgen............   

                        


HENGSTENKEURING 8/9 FEBRUARI 2008 TE ERMELO

Eindelijk was het weer zo ver de NWPCS hengstenkeuring.

Onze Dynod Young Dragon moest zich terug melden op de hengstenkeuring voor primering.

DYNOD YOUNG DRAGON nam het lint van sectie C kampioen mee naar huis .

 


NIGHT OFF THE STALLIONS SHOW 8/2/2008 OP DE NWPCS HENGSTENKEURING

Dynod Young dragon werd gevraagd een demonstratie te geven op de night off the stallions show van de nwpcs hengstenkeuring. Met plezier deden we mee , het was een mooie voorstelling van verschillende sectie C en Cobs uit verschillende landen. Het was ons een waar genoegen hiervoor uitgenodigd te worden.


WELSH FEESTAVOND OP 1 DECEMBER 2007

Deze avond zal ik niet snel vergeten, eerst en vooral was het de uitreiking van het criterium van BelgiŽ waar we reeds enkele bekers mochten ontvangen. Anita Aerts (secretaresse van het Welsh Stamboek BelgiŽ) had nog een mooie speech als bedanking voor het werk dat een westvlaamse deed voor de vlaanders ja hoor ik mocht naar voor gaan om een mooi boeket te ontvangen. Anita hartelijk dank hiervoor , het deed werkelijk deugd om die mooie woorden te horen thanks a lott!!

De avond kon niet meer stuk toen de verkiezing van Welsh persoonlijkheid van het jaar gekozen werd nogmaals mocht ik mij naar voor begeven waar ik een mooie trofee overhandigd kreeg. Met bevende handen en een krop in de keel nam ik deze mooie prijs in ontvangst. Bedankt aan iedereen!!!!!!!!!!!!!!!!


SINT - LIEVENS KEURING 11 NOVEMBER 2007

Deze laatste keuring was voor Stal Tervake weer een mooie afsluiter van het jaar. Onze nieuwe palomino merrie werd Reserve dagkampioen naast de super bewegende Dagkampioen Stougjeshoeve Dancing Princess in eigendom van Fam. Mario Vervaeck. Nakomelingen van Shore Brooks Chin Chin waren talrijk aanwezig. Deze veulens zetten een mooie prestatie neer .  Voor de eerste plaats werd gekozen voor het veulen Boldershof Angel (A. De Croock)  voor de tweede plaats werd het veulen VQ Sunshine (Tuypens Stefaan en Carine) gekozen . Beide veulens waren een mooie reclame voor onze stal en zeker en vast voor Shore Brooks Chin Chin. Proficiat aan beiden!!!

Onze sectie C hengst Dynod Young Dragon was ook van de partij en zette gelijk het Sectie C kampioenschap op zijn naam.

Een regenachtige maar zeer mooie afsluiter van het seizoen.                                                    

BOLDERSHOF ANGEL   

VQ SUNSHINE

 


21 OKTOBER 2007 DAG VAN HET PAARD

Voor deze dag zetten we nogmaals onze sectie C hengst GRISTHILLS LION KING voor de koets. Zo zie je maar dat de welsh pony heel wat in zijn mars heeft.

 

Met een gezellig groepje trokken we er terug op uit om van een geslaagde dag terug te komen.

Op onderstaande foto's meervoudig winnaar van verschillende marathons de sectie A-hengst ZEEDIJK'S DIRK. Deze hengst staat ook ter dekking.

 


Op 23 september hadden we terug de keuring op Celie in St-Laureins welke ingericht word door Dhr. Van Kerschaever met deze keer als jury Dhr. Marc Aerts van stal Voermanhof.  Onverwachts deden we toch mee aan deze keuring met onze nieuwste aanwinst VENUS . Zij behaalde al direct een heel mooi resultaat .

1ste plaats bij de pony's van 1.00 m tot 1.25 m . Zij werd tevens Reserve Dagkampioen.

Deze mooie pony is reeds goed bereden en zal in de toekomst door onze kinderen gereden worden.


3 NIEUWE AANWINSTEN OP STAL TERVAKE

SECTIE A MERRIE : VENUS , palomino van 2000  Vader : SILVESTER

SECTIE A MERRIE : AMALIA , Schimmel van 2004 Vader : MAESTER ODYSSEY

SECTIE A MERRIE : COELENHAGE'S HOLLY bruin van 2005 Vader : COELENHAGE'S JARNO

Alle vaders toppers zowel in binnen- als buitenland. Alle drie behaalden ze de top op de bekende ROYAL WALES SHOW.


De punten voor het criterium van BelgiŽ zijn beslist. GRISTHILLS LION KING en NOACK SASKIA winnen het criterium BelgiŽ in de reeks bereden klassen sectie C en D.

SHANA VAN DUYNSLAGER met TERVAKE CHAPTER behaald het criterium van BelgiŽ in de reeks bereden klasse -1.37m.


COELENHAGES LIVING LEGEND VERKOCHT...

Deze hengst welke bij Dhr. Vrolijken in Nederland op de hengstenkeuring in Ermelo gekocht hadden op zijn 3 jaar , heeft onze stal verlaten. Legend welke alle shows (aan de hand) waaraan hij deelnam grandioos won door zijn fierheid, mooie gangen en super uitstraling. Legend bracht het zelfs tot beste sportpony (dagkampioen van de sportponys) op de show in Itterbeck (Duitsland) 2006 . In juli 2007 hebben we onze hengst laten snijden omdat hij als hengst toch wel een beetje te veel oog had voor de merries. We wachten in volle spanning af op het veulentje van hem van Oldeberts Twiggy welke in 2008 zal geboren worden.

Coelenhages Living Legend is verkocht aan Mevr. Staelens Olivia uit Drongen. Met veel tranen , spijt .....(en nog steeds lastig om je niet terug mee te nemen) hebben we afscheid genomen van onze mooie, lieve Legend. We wensen Olivia heel veel succes en plezier met Legend. Alsook wil ik haar bedanken voor haar sympathie en medeleven van het afscheid.

Legend we missen je..............maar we weten dat je het super hebt met je nieuwe eigenaar.

We zullen je nog regelmatig gaan bezoeken ....

Het ga je goed.............

Dikke knuffels van ons en niet te vergeten ook van je amazone Anneleen....

Foto van onze laatste dag samen ........


15 Augustus 2007 welsh show te Gavere. Stal Tervake was weer goed vertegenwoordigd met een groot aantal ponys afkomstig van de stal . Allen behaalden een mooie plaats

GLYNCOCH PETER PAN : DAGKAMPIOEN

BOLDERSHOF RIENSKE (vader : Glyncoch peter pan) : JEUGDKAMPIOEN

     (In eigendom van Fam. De Croock Alex uit Adegem) PROFICIAT!!!

HAPPY BLACK (vader : Shore Brooks Chin Chin) : 1 ste plaats bij de veulens sectie A

     (In eigendom van Fam. Standaerd Patrick uit Eeklo) PROFICIAT !!!

TERVAKE SUNFLOWER (vader : Shore Brooks Chin Chin ) : 2 de plaats bij de veulens

TERVAKE GENTLEMAN (in eigendom van familie den otter) : 4 de plaats bij de jaarlingen

COELENHAGES WENNOL : 2 de plaats bij de oudere merries sectie A

TERVAKE CHAPTER (in eigendom van Shana Vanduynslager ) 3de plaats bereden -1.37m alsook Best Young Handler

GLYNCOCH PETER PAN EN DOCHTER BOLDERSHOF RIENSKE

   


Op 5 augustus 2007 deed onze dochter AÔsha weer mee aan de rubriek best Young Handler met de pony Liezelshof Melissa in eigendom van Vervaeck Mario (waarvoor dank) ze haalde het net niet tegen haar beste vriendin Shana Van Duynslager welke de 1ste plaats behaalde.

Alsook werd er een rubriek Best Handler voorzien waaraan Saskia deelnam en de 1ste plaats nam met Shamrock Prime Confetti in eigendom van Alex De Croock waarvoor ook dank voor het gebruiken van de pony.

   


Onze zoon Milan heeft zijn eerste lesje ponyrijden gekregen.

   


INTERNATIONALE SHOW te NORMANDIň FRANKRIJK is helaas afgelast.

Door ziekte onder de paarden op het domein in Frankrijke kan deze show helaas niet doorgaan. We hebben de officiŽle bevestiging ontvangen van het Welsh Stamboek . Wij hopen dat deze volgend jaar kan doorgaan .


GLYNCOCH PETER PAN doet het weer, na 2 jaar in vrijheid op de weide met zijn merries staat hij er terug.

Hij kwam , zag en overwon de grote massa in Vrouwenpolder te Nederland. Zijn afstammelingen deden het deze dag ook zeer goed. De 2-jarige merrie PK's CERIDWEN MABEL in eigendom van GWENDOLYN DE KEVER won het jeugdkampioenschap en de jaarling BOLDERSHOF RIENSKE in eigendom van ALEX DE CROOCK mocht zich als reserve jeugdkampioen opstellen. 

Fotos volgen................


De veulens van SHORE BROOKS CHIN CHIN zijn geboren.

Op de foto's hengstveulen uit Maesgwynn Happy Less en Chin Chin

Chin Chin geeft zijn kleur goed door.

  


Op 16 Juni 2007 was er de 3de keuring van MARIO VERVAECK. Deze keuring brengt sinds 3 jaar een speciale reeks voor kinderen -12 jaar en +12 jaar .Verschillende deelnemers dingen mee voor best handler. Ook onze 2 kinderen MILAN en AISHA deden dit jaar mee. Ze deden het beiden heel goed. Onze 20 jaar oude shetlander BONY werd speciaal voor hen van de weide gehaald.   De toekomst is verzekerd.

    


Vanaf heden word onze Glyncoch Peter Pan ook onder het zadel gereden . Peter Pan word gereden door zijn vaste amazone Van Duynslager Shana.

Dank aan Shana voor het berijden van onze Peter Pan.  Shana zal in de loop van de keuringen Glyncoch Peter Pan een paar maal bereden voorstellen.

  Later meer in de aparte rubriek bereden klasse .......

                                        


Op vrijdag 13 april 2007 is het eerste merrie veulentje geboren op onze stal uit onze NWR-merrie OLDEBERTS TWIGGY en de goedgekeurde nederlandse dekhengst WENGELO'S RICARDO welke uitgeroepen was tot hengst met de beste draf in 2005 op de hengstenkeuring in Ermelo.

WENGELO'S RICARDO


Op donderdag 8 februari 07 vertrokken we met volle moed met onze hengst Dynod Young Dragon naar de centrale hengstenkeuring te Ermelo/Nederland. De nacht van donderdag op vrijdag was niet te lang we waren in volle spanning aan het afwachten tot onze hengst de ring mocht binnenkomen. Rond 10.20 uur was het zover Dragon presenteerde hem netjes voor de jury en deed zijn rondje draf . Wij aan de kant nagelbijtend toekijkend of hij erin mocht blijven daar en ja hoor hij mocht door naar de volgende bezichtiging. Dan werd het tijd voor de vetrinair en het voorstellen op de harde bodem ook daar was hij in geslaagd. Nu was het enkel nog bang afwachten wat het zaterdag ging worden . We maakten er de vrijdagavond een gezellige avond van .  Zaterdag was het dan zover om 14.45 uur mocht Dragon binnen . Daar stond hij voor de jury alsof hij dit al jaren deed zijn draf was nog beter of de vrijdag . Iedereen zei dat hij zeker door ging gaan, maar voor ons was het bang afwachten en toezien of de ringmeester zijn hoed niet afdeed. Daar viel eindelijk het woord DYNOD YOUNG DRAGON werd toegewezen tot de dekdienst met een eerste premie .Deze dag werd voor ons nog specialer daar het de verjaardag was van mijn vader , het kon voor ons geen mooiere dag zijn van deze toewijzing. Onze dag kon niet meer stuk de traantjes liepen en niet alleen bij mij er waren er nog meer die er kippenvel en traantjes bij kregen ( ra ra ra ) . Onder juichend genot van onze vrienden die aanwezig waren kwam marc zo fier als een pauw de ring buiten.

We mochten met onze dekhengst ,ja zo mag hij hem voortaan noemen , nog eens de ring binnen om te strijden voor de overseas medal. En weer lachte ons het geluk toe we mochten de overseas medal meenemen naar huis. Toen werd de Champagne open gedaan en genoten we allen van het geluk en vertrokken we heel gelukkig huiswaarts.

Rudy jij ontbrak op deze dag maar je was ervoor ons zeker bij.

info@staltervake.be